Tuesday, November 17, 2015

Dizainerių klasifikacija




Dizaineriai – tai žmonės, kurie kažką kuria, yra susiję su menu ir geba idėjas paversti realybe ar bent jau vizualizacijomis. Taigi, tai kažkuria prasme lyg stebukladarys, galintis materializuoti Jūsų mintis. Žinoma, ne pažodžiui reikėtų šį išsireiškimą suprasti. Tuo tarpu vertėtų žinoti, kad dizaineriai būna labai skirtingi ir tas pats žmogus retai kada užsiima daugybės skirtingų dizainų kūrimu.Unknown Object
Grafikos dizaineriai
Tai žmonės, kurie kuria grafikos elementus, tokius kaip įmonių logotipai, vizitinės kortelės ar atvirukai. Atvirukų dizainas reikalauja vienokių įgūdžių, interjero – visai kitokių, tad nenuostabu, jog grafikos dizaineris keistai į Jus pažiūrės paprašius jo patarti, kokį baldą ar kokius tapetus pasirinkti remonto metu.
Interjero dizaineriai
Interjero dizaineriai kuria Jūsų namų vidaus grožį. Tai ir sienų spalvos, ir vazos ant stalo dydis bei tipas. Iki menkiausių smulkmenų apgalvoti dizainai – tikras meno šedevras. Nereikėtų painioti dizainerių su architektais. Pastarieji užsiima namo išore, kartais kiemu, nors čia jau labiau atskira sritis – kiemo / gerbūvio dizainerių darbas. Žinoma, ir interjero dizaineriai dažnai gali pagelbėti „susitvarkyti kiemą“, ypač jei norima vientisumo, derėjimo tarp vidaus ir lauko erdvių.
Virtualaus pasaulio dizaineriai
Kompiuterių dizaineriai, svetainių dizaineriai ir t. t. – daugybė skirtingų pavadinimų supa tuos grafikos dizainerius, kurie rūpinasi interneto svetainių, elektroninių parduotuvių dizainais. Šie žmonės puikiai valdo kompiuterio resursus ir sukuria įspūdingiausius interneto svetainių dizainus nuo minimalistinių iki tokių, prieš kuriuos nublanksta net svetainės turinys.