Thursday, August 30, 2012

Kaip nusipirkti automobilį?


Kiek mes besiskustumem apie sunkų gyvenimą, tačiau automobilis šiandien yra tikrai nebėra prabanga, o vis tik transporto priemonė. Bent jau pirkti naudotą tą patį aštuonių šimtų dolerių "prekės ženklo" gali sau leisti beveik visi. Bet  nori, užsienietiškos gamybos automobilio, tada reikia atidaryti kišenėje plačiau. Ir čia jis bus ...

Pasirinkimai perkant automobilį, keletą, ir visi jie priklauso nuo jūsų piniginėje storio. Jei pinigų kaip šieno, tada jums tiesiog reikia pažvelgti į bet kuri gamintojo atstovą. Ten yra mandagus darbuotojai,  bus išduoti dokumentai, bus "bandymo testas" automobiliui, tokiu atveju atsiprašyti ir pakeisti "blogas", "geras". Tačiau kainos ne tik įkandamos: dabartinis Muitinės taisyklės dabar oficialiai pirkti naują automobilį.

Kitas variantas - pirkti automobilį užsienyje ir vairuoti jį per pusę Europos. Taigi, važiuokite mūsų piliečiai, Olandijoje, Vokietijoje, Belgijoje, pirkti automobilį, kuris yra senas - tai pigiau, saugiau ir gražesnė nauja vidaus. Parodyti jums, kur jis yra pigesnis: naudotų automobilių kaina Vokietijoje yra gana patraukli, todėl geros būklės automobilio konkursas yra didelis. Be to, dėl Turkijos, Lenkijos ir Ukrainos Rytų Vokietijos automobilių pardavejai dažnai ten perka automobilius todėl kaino yra pripūstos. Tiesa, gudrus naudojimas galimybė grąžinti PVM (apie 19% vertės), kurį teikia Vokietijoje į automobilio išvežimas iš šalies. Tačiau Vokietijos automobilių į savo tėvynę kaina dažnai didesnė nei kitose Europos šalyse. Prancūzijoje, jūs galite lengvai įsigyti pigaus "Mercedes" ir "BMW". Prancūzų auto vertiname tik pirmas 2 - 3 metai, o tada mašina nukris kainos smarkiai. Už mus, tai ir gerai išsilaikęs 5-erių metų automobilis Pajauns. Tas pats numeris, naudoti automobiliai, ir Nyderlanduose. Labai pelninga pirkti automobilius Belgijoje ir Liuksemburge, kainos čia yra daug mažesnis nei Vokietijos. Tačiau Austrija, Ispanija, Danija, Jungtinė Karalystė keturių ratų draugas vairuoti jums neturėtų - kainos dvigubai didesnis Ukrainos.

Kita problema - kelione (vizos, bilietai, apgyvendinimas, transporto, draudimo, apgyvendinimo, kuro, kertant sienas ...). Skaičiuojamas kaip žmonių žino, visa tai jums kainuos 2500 €. Pridėti į automobilį ir muitinės mokesčiai išlaidų. Per brangu. Perkant automobilį užsienyje pelningas tik tuo atveju, jei nusikaltėlis "muitinės leidimas". Jei turite galimybę išspjauti su teisės problemų - eiti į priekį.


Taigi, net jei jūs nuspręsite, tai yra šio tipo automobilių supirkimas, įsitikinkite, kad per 10 dienų nuo pirkimo gausite registracijos kortelę. Registruoti mašinos - bet kuriuo atveju - yra kelių policijos akyse ir atlikti atitinkamus patikrinimus.

Taip pat, nepmirškite patikrintiVIN kodą.

3 comments:

  1. Sveiki, ką galėtumėte pasakyti apie pirkimą iš BRC? Mane visai domina keitimo variantas-http://lt.brcauto.eu/pirkimas-pardavimas-keitimas/

    Nes parduot mašiną reikia daug nervų, laiko ir vilties. Tą įveikęs lengiau atsikvėpi, bet... Nusipirkt tvarkingą mašiną yra dar sudėtingiau, todėl toks keitimo variantas atrodo eliminuoja bent vieną bėdą..?

    ReplyDelete
  2. Svarbu, kad pagrindiniai mazgai būtų tvarkingi, o einamuosius taip ar taip reikės tvarkyt. Juokinga, kai pirkėjai kabinėjasi prie pabrozdinimų ar kokio girgždėjimo rate, kai tokios bėdelės atsitiks su kiekviena mašina per ateinančius metus, o variklio/sankabos/turbinos ar elektronikos gedimų norėtųsi išvengti bent 3metus. Pvz mano hondai tik nupirktai reikėjo pakeisti duslintuvą, nupoliruoti, salonui cheminį padaryt, bet užtat pagrindiniai mazgai sveiki. Kosmetiškai pavargusios mašinos ir kainą daug lengviau nuderėt

    ReplyDelete
  3. Iš patirties sakau, kad automobilio pirkimas bent jau man buvo ilgas ir sudėtingas procesas. Iš pradžių nenusprendžiau, kokios markės noriu,tuomet ribojo kainos limitas ir pan. Vėliau prasidėjo apžiūros... Žodžiu, kitą kartą kuomet pirksiu automobilį, manau, kreipsiuosi pagalbos į šios srities specialistus.

    ReplyDelete